Nieuwjaar op de spoed…

Voor iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst. Dat hoort zo, op de tweede dag van het nieuwe jaar. (Op de eerste moet je namelijk brak op de zetel liggen hangen, uiteraard.)

Voor mij werd het nieuwe jaar alvast niet echt goed ingezet… Wij zijn om iets na twaalf naar de spoed  mogen vertrekken omdat er iets was misgelopen met vuurwerk… Chance vuurwerkdat we niet te ver woonden van het ziekenhuis, en ook chance dat we nergens zijn tegengehouden want ik reed, maar eigenlijk was ik ook niet nuchter genoeg meer. We vierden feest bij vrienden in Aartselaar, en die kerel had het lumineuze plan opgevat om toch voor wat vuurwerk te zorgen. Hij had wel voorzorgen genomen en alleen dingen met een lont gekocht en dergelijke, en het is me eigenlijk ook een beetje ontgaan hoe het nu is kunnen mislopen, maar als ik het goed begreep is een van die dingen toch in zijn hand ontploft. Gelukkig geen dramatische gevolgen, alleen zware (open :s) brandwonden. In het ziekenhuis hebben ze dat dan verzorgd, en hij zal er nu wel een weekje niet te veel mee kunnen doen, maar het is gelukkig wel goed afgelopen.

Het blijft gek: elk jaar gebeuren er opnieuw dingen met vuurwerk, elk jaar moeten er toch nog altijd mensen dat proberen. En zo boeiend is het tenslotte niet, wat licht in uw achtertuin… Ik begrijp het niet. Op spoed bekijken ze je trouwens ook echt vies als je aankomt met iets met vuurwerk als oorzaak… Je kan de mensen geen ongelijk geven natuurlijk… Volgend jaar toch maar niet meer doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *