supplement kiezen

Hoe kies je het juiste voedingssupplement? Enkele tips!

Met ontelbare merken op de markt en aantrekkelijke beloften op productetiketten, kan het soms moeilijk zijn om het beste voedingssupplement te kiezen. Wie heeft er nooit iets gekocht voor de hype? Maar als we het over gezondheid hebben, moet deze gewoonte opzij worden gezet.

voedingssupplementenHet gebruik van voedingssupplementen, bijvoorbeeld, is zeer gebruikelijk bij mensen die aan lichaamsbeweging doen en bij atleten, maar velen vatten het ideale product alleen samen aan de hand van het populairste of duurste merk.

Het blijkt dat een goed supplement verder gaat. Het is noodzakelijk om fundamentele punten in overweging te nemen. Op die manier koopt je het beste product met het beste voordeel voor jouw lichaam. Dus laten we eens kijken wat deze punten zijn. Bekijk ze!

Kwaliteit, doeltreffendheid en geloofwaardigheid moeten altijd in aanmerking worden genomen.

Kwaliteit, doeltreffendheid en geloofwaardigheid zijn weliswaar punten die geen verband houden met jouw voedingsbehoeften, maar ze tellen wel zwaar mee voor de reactie van supplementen in jouw lichaam.

Als je een artikel van lage kwaliteit koopt in de veronderstelling dat het hetzelfde resultaat zal opleveren als dat van een bekender merk, neemt je een risico. Als het erom gaat het ideale voedingssupplement voor je te kiezen, moet je het product niet zien als een overbodige investering.

Een andere manier om de kwaliteit en geloofwaardigheid van jouw voedingssupplementen te waarderen is door een goede detailhandelaar te kiezen. Vermijd het kopen van producten op plaatsen die geen factuur verstrekken, die producten van twijfelachtige oorsprong verkopen of die prijzen hanteren die ver onder de marktprijs liggen.

Het is ook goed om winkels te vermijden die niet beschikken over een team met ten minste één gezondheidsdeskundige om je te helpen en al jouw vragen te beantwoorden over de producten die je kunt kopen en de juiste manier om ze te gebruiken.

Natuurlijk kan je ook rechtstreeks bij een betrouwbare fabrikant kopen. Ikzelf bijvoorbeeld koop heel wat van mijn producten rechtstreeks bij Supplementenfabrikant Nextgen Science uit Antwerpen, en dan ben je al helemaal zeker van een betrouwbaar product met een korte keten – natuurlijk.

voedingssuplement natuurlijk

Ken jouw voedingsbehoeften

Jouw nutritionele of ergogene behoeften zijn een must bij de keuze van een voedingssupplement. Zij geven aan welke tekorten in jouw voeding aanwezig zijn, en als je die niet kent, weet je ook niet hoe je op de juiste manier moet aanvullen.

Je moet bijvoorbeeld weten of jouw tekort meer eiwitten, vetzuren of energie is, of je creatine ergogenese nodig heeft, of je vet wilt verbranden met cafeïne, enz. Raadpleeg altijd jouw voedingsdeskundige om dit voor je te laten inventariseren en beoordelen.

Werk met jouw budget

voedingssuplement aanprijzenEr zijn goede producten in alle prijsklassen. Als je een vast bedrag in gedachten heeft voor de aankoop van jouw voedingssupplementen, kunt je de beste prijs-kwaliteitverhouding kiezen.

Denk ook aan een investering op lange termijn. Kan het bedrag dat je in één maand hebt uitgegeven, worden gehandhaafd voor de volgende maanden? De uitwisseling van supplementen met minder rendement zal bijgevolg andere resultaten opleveren.

Wat is de juiste dosering voor supplementen

Er is een standaard dosering voor alle producten. Jouw voedingsbehoeften komen echter op de eerste plaats. Als je wordt verteld dat je een hogere of lagere dosering moet nemen, moet je weten welk merk het beste reageert onder die omstandigheden.

Je moet weten hoe je jouw voedingssupplement ook met dat in gedachten moet kiezen. Naast een groter rendement voor jouw lichaam, kunt je ook financieel beter plannen.

Stel bijvoorbeeld dat een pot wei-eiwit een maand meegaat in de standaarddosering, die 30 g per dag bedraagt. Maar jouw behoeften vragen om het dubbele van die dosering. Als dit niet in jouw planning wordt opgenomen, zult je te weinig supplementen binnenkrijgen en jouw prestaties in gevaar brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *