Bloggen in bijberoep, is het een optie?

Meer en meer mensen rondom mij smijten zich op een bijberoep. De ene bouwt websites, de andere waagt zich aan een eigen consultancy bedrijfje, een derde is zelfs professioneel copywriter. En hoe meer ze me erover vertellen, hoe meer ik hun kriebels overkrijg. En als ik dan eventjes begin na te denken over wat ik eigenlijk graag doe, dan kom ik steeds terecht op schrijfwerk. Ik blog zelf graag, zoals jullie al wel gemerkt hebben, dus waarom zou ik geen blogger kunnen worden in bijberoep?

typen laptopHet is nu eenmaal een feit dat sociale media hot zijn in onze huidige digitale maatschappij. Eender welke website je opendoet, er staat altijd wel ergens een blog vermeld in de sidebar of onderaan de pagina. En toegegeven, hoe vaker ik deze te zien krijg, hoe meer mijn vingers neigen naar het toetsenbord! En – hoewel ik mezelf vaak onderschat – denk ik toch af en toe dat ik beter kan schrijven dan wat de inhoud van sommige blogs tentoonstelt. Dus waarom zou ik mijn kans niet wagen in de wereldwijde blogsector?

De waarheid is dat ik mezelf er op heb betrapt dat ik voornamelijk een angst in mezelf heb wat betreft de administratieve rompslomp. Denk maar aan alle boekhoudkundige facetten. Ik ben geen boekhoudkundig wonder, dus ik zou mijn documenten moeten toevertrouwen aan een boekhouder, laat staat er eentje zoeken. Hoe weet je in godsnaam of het een echt goede rechterhand is? Misschien moet ik maar eerst zelf eens proberen om een opleiding boekhouden (of wat bijscholing?) te volgen? Je weet maar nooit dat ik een ongekende gave tevoorschijn tover…

En dan hebben we het nog niet gehad over al het bijkomstig geregel, zoals het vinden van een sociaal verzekeringsfonds en het verkrijgen van het statuut van iemand in bijberoep. En hoe staat het dan met zaken als sociale bijdragen, belastingen en ga zo maar verder? Het zin allemaal zaken die me één voor één afschrikken, dat moet ik toegeven. Maar… wat als dit alles lukt en een succesvol verhaal aangebreid krijgt?

Ik heb ik ieder geval een volwaardig hoofdberoep, waar ik steeds op kan terugvallen. Een job in bijberoep erbij nemen blijft een beetje als een speeltuin voor mij, iets waar ik een beetje met een groene glimlach tegenaan kijk. Ik ben er nog niet helemaal uit, we zullen zien wat 2014 voor me in petto heeft. Bloggen is in ieder geval een hot topic, een populaire trend, dus bloggen in bijberoep is ongetwijfeld een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *