backpacken argentinie

Backpacken in Argentinië – reisroute + handige tips

Backpacken in Argentinië is een prachtige ervaring om een keer te ondernemen. Argentinië is één van de grootste landen in Zuid-Amerika. Hierbij is het ook nog eens één van de meest veelzijdige landen die je hier kunt vinden. Argentinië is niet echt een goedkoop land, maar het backpacken in Argentinië is zeker de moeite waard!

Waarom naar Argentinië voor het backpacken?

Als je naar Argentinië wilt gaan om te gaan backpacken, zijn er eigenlijk geen redenen waarom dit niet leuk zou zijn. In Argentinië is er voor iedereen wel wat te vinden. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, de mensen kunnen grotendeels Engels spreken en er is veel prachtige natuur te vinden. Voor de mensen die graag losgaan, zijn er ook veel cafés en nachtclubs te vinden.

Reisroute in Argentinië

Voor het backpacken in Argentinië is het natuurlijk belangrijk om een goede route te hebben. Hieronder hebben wij een route voor je uitgestippeld die je kunt volgen als je wilt gaan backpacken in Argentinië.

buenos aires argentinieBuenos Aires

Net als de meeste reizen in Argentinië begint onze reisroute ook in Buenos Aires. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en ook direct één van de grootste steden die je gaat bezoeken. Als je lekker wilt feesten of veel cultuur mee wilt krijgen, is dit één van de beste steden om te bezoeken. Het is aan te raden om een volledige dag of zelfs twee dagen voor Buenos Aires uit te trekken.

iguazu watervallenDe Iguazu watervallen

Vanuit Buenos Aires is het ideaal om naar het noorden te reizen. Hierbij ga je naar de Iguazu watervallen. Deze watervallen liggen tegen de grens van Brazilië aan en zijn direct één van de mooiste plekken om te bezoeken. Aan de Argentijnse kant van de watervallen kun je de Garganta del Diablo vinden. Dit is een plek voor de waaghalzen. Vanuit hier kun je de watervallen ook van wat dichterbij bekijken.

Salta

Hierna ga je naar het westen reizen, namelijk naar Salta. Deze stad heeft koloniale architectuur en een prachtige omgeving om te ontdekken. Vanuit hier starten ook veel roadtrips door het Andèsgebergte.

Mendoza

Als je van wijnen houdt, is Mendoza de ideale locatie om naartoe te gaan. Hier kun je namelijk genieten van verschillende Argentijnse wijnen. Dit is de ideale plek om uit te gaan en wijn te proeven.

Bariloche

Bariloche is een stad die bekend staat om de prachtige natuur. Vanuit hier is het mogelijk om naar het nationaal park Patagonië te gaan. Hier komt het Andèsgebergte met andere prachtige natuur samen.

Ushuaia

Ushuaia is een speciaal stadje. Dit is namelijk het meest zuidelijk gelegen stadje op de wereld. Hier kun je goed genieten van natuur en gletsjers in de buurt.

Puerto Madryn

Vanaf Puerto Madryn is het mogelijk om het schiereiland Valdés te bezoeken. Dit eiland staat bekend om bijzondere bewoners en zoutmeren.

Mar del Plata

Mar del Plata is de mooiste plek in Argentinië om te gaan zwemmen. Hier is namelijk een prachtige kust te vinden om een duik te nemen. Vanuit hier is het ook makkelijk om terug te reizen naar Buenos Aires.

Tips voor backpacken in Argentinië

Voordat je zomaar kunt gaan backpacken in Argentinië is het aan te raden om gebruik te maken van een aantal tips. Op die manier weet je namelijk zeker dat je altijd op de beste manier kunt gaan backpacken als je in Argentinië bent.

Tip 1: Vervoer

Het eerste waar je naar moet kijken als je wilt backpacken in Argentinië is het vervoer waar je gebruik van wilt maken. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over vervoer. Voor de meeste mensen is de bus de beste optie. Hierbij is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit relatief duur is. Dit heeft te maken met de grote afstanden die je aflegt. Vliegen is echter nog duurder dan de bus.

Tip 2: De kosten

Het is relatief duur om te gaan backpacken in Argentinië. De kosten hoeven niet heel hoog te liggen, maar als je veel dingen wilt doen, heb je al snel met hoge kosten te maken. Zo geef je gemiddeld €40,- tot €50,- per dag uit.

Tip 3: Veiligheid

Argentinië is een relatief veilig land. Als je niet weet wat je kunt verwachten, is het aan te raden om in je accommodatie te vragen waar het veilig is en waar niet. Deze kunnen dat vaak gemakkelijk aanwijzen. Ook gebruik maken van een antidiefstalbackpack kan je veiligheidsgevoel een stuk verhogen. Hierdoor kun je altijd met een veilig gevoel over straat, zelfs als het in de nacht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *