En gààààààn!

Ik ben terug begonnen met lopen. Deze zomer (eigenlijk van vlak na de 10 Miles tot een paar dagen geleden) had ik het lopen wat vergeten. Het was meer zo iets van “ik heb de eindstreep gehaald daar in Antwerpen, nu hoeft het niet meer”. Maar lopen is natuurlijk joggerwel gezond en dus leek het me slim terug te beginnen – zo zou het tegen dat het de volgende 10 Miles is niet meer doodgaan worden. Dus, terug mijn loopschoenen uit de kast gehaald en naar de winkel om een Nike+ – de iPhone had ik al. Nike+ is echt supercool!

Ten eerste registreert het ding dus de afstand die je loopt en hoe snel enzo natuurlijk, dat doen ze allemaal. Maar wat ik echt leuk vind, zijn zo de extraatjes. Je kan regelen dat een stem je aanmoedigt en dat heb ik wel nodig, hoe lame het ook mag klinken. Tijdens de Start To Run deed Evi’tje dat maar dat is natuurlijk niet meer nu, haar hulp is niet meer nodig, daar ben ik al voorbij. Ik vind het echt nuttig om te weten hoeveel kilometer je nog moet, of wanneer je over de helft bent enzo. Dat helpt mij echt tijdens een training.

En ik vind het ook een persoonlijke manier van trainen. Je moet het ding namelijk gewend maken aan jouw manier van lopen en wandelen door in het begin te calibreren. Dat is verdorie meer hulp dan ik ooit op een fitnessclub heb gekregen. Daar is het alleen te doen om mensen zo veel mogelijk te laten betalen en zo weinig mogelijk te helpen.

Soit, ik ben weer op dreef. Hopelijk blijft het nog even zo’n mooi weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *